La Canada Mid Century Renovation

Before:

This family of 4 needed a miracle. Having major drainage issues on their property and from adjacent properties, they also had a totally unusable backyard with no privacy. Everything had to be demolished and built from scratch. Another challenge for this backyard was the very limited, narrow access, making it difficult for equipment and materials to get to the area.

After:

With some patience and a good budget, miracles can happen! We designed a multi-level yard that expanded their living space without remodeling the home. There is a new outdoor kitchen with a seat bar for entertaining. The adjacent table and lounge area acts as a ‘flex space’, designed for dining, leisure time, watching the kids, or working from home. The upper level is a play space for the kids and dogs with a cute, log cabin playhouse. On the upper deck, there is an additional flex space, adjacent to a fire table with built-in seating. Because their daughter is allergic to bees, we chose plants that have interesting foliage rather than high flowering, pollinator attracting plants. A new fence was built around the perimeter of the property, and we planted tall shrubs and trees to create privacy.